Kameratur i grönskan vid boulebanan

Nu, när sommarens grönska är som mest och bäst täckande, tog jag min kamera i handen och gick en ny tur längs stigen på baksidan av boulebanan i Skönsberg.
Förra gången jag gick där, var det ju vårvinter och träden stod kala. Då fanns, trots att det var igenväxt, en viss genomsiktighet för både ljus och öga, och snön hjälpte till att göra allt ljusare. Nu är allt täckt av löv och annan grönska. Oerhört vackert och grönt, men verkligen inte särskilt tryggt för en ensam vandrare eller motionär. Det känns gott och trösterikt, att Björn Nilsson på Sundsvalls kommuns Service- och teknikförvaltning lovat en uppröjning av området. Han hade faktiskt, då jag ringde i mars, redan uppmärksammat problemet och satt upp det på göra-listan inför i år.

- Vi har planer på att röja där -- det står redan högt på vår prioriteringslista, sa Björn Nilsson.
- I sensommar eller möjligen under tidiga hösten, kommer vi att röja där. Där kommer helt säkert att vara färdigröjt innan snön lägger sig, lovade han.
.
När det är röjt här, kommer det att vara minst lika vackert, som den ljuvliga björkskogen vid gångstigen före tunneln/viadukten under motorvägen i Färsta.
Just nu ser det ut som på följande bilder, men vänta bara... det ska bli vackert, tryggt och vårdat!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Jag kommer inte att släppa det här ärendet, förrän det är i mål -- jag kommer att följa upp detta, ända tills jag sett att röjningen är gjord.
Att jag blev uppmärksammad på problemet, har jag dock Annika Johansson på Moreliusgatan att tacka för. När området blir röjt, fint och tryggt, är det sålunda henne ni kan rikta era varma tack till. Om inte hon tagit kontakt med mig om detta, så hade jag aldrig känt till problemet, för själv hade jag aldrig promenerat där.
(Och jaa, jag har självklart kollat med Annika att jag får lägga ut hennes namn här och i det här ärendet.)
.
Har ni läsare fler saker på ert hjärta när det gäller Skönsberg med omnejd? Har ni idéer och förslag till förändringar? Har ni tankar på hur ni skulle vilja att Skönsberg är och ser ut, då Dubbelkrum står klar?
Skriv till mig!! Eller ännu bättre -- kom och delta, vet jag!
Nästa utvecklingsmöte/seminarium, som är den 7 september, kommer bl. a. Erland Solander, stadsbyggnadsnämndens ordförande, att delta.
Vi håller till i Skönsbergs Folkets Hus och håller på mellan 18:30 och 21:00. 
Alla med intresse för Skönsberg är välkomna!!RSS 2.0