Hans Forsberg LJUGER om Hundringen

Centerpartiets Hans Forsberg har mage att fara med osanning om det seniorfrikort som jag verkade fram efter mina inspirerande Skottlandsvistelser 2008 och 2009. Så fräckt och oförskämt av honom! 
 
Eftersom det var JAG som kom med förslaget till kortet, gjorde all research och verkade fram grönt ljus för kortet, så VET JAG att det Hans Forsberg nu påstår är lögn.
Kortet var tänkt och ämnat att vara ett FRIKORT. Att det istället kom att kosta 100 kronor, var kompromissen jag fick göra för att få igenom mitt seniorbusskort, och det var dåvarande tjänstemannen Christer Tarberg som bestämde summan. 

Mer om ursprunget till kortet och hur det kom till finns att läsa i mina blogginlägg från den tiden, och jag lägger länkar till dessa här nedanför. (Min Centerblogg med alla upplysande inlägg är dessvärre borta för alltid, eftersom C la ner sidan.)
 
 
 
Planen har, vilket ni tydligt kan se i artiklarna och blogginläggen ovan, ALDRIG varit att detta kort skulle prishöjas. 
Kortets namn var, är och skulle förbli kostnaden -- alltså, Hundringen eller Hundralappen. Kortet kallas i folkmun för bägge namnen. 
 
Att Forsberg nu går ut och påstår att vi redan från början tänkt oss en successiv prishöjning, är ren lögn. Hans påstående handlar om att försvara och rättfärdiga en prishöjning, så att kortet ska kosta mindre för kommunen -- ingenting annat.
Man väljer återigen att spara på pensionärernas bekostnad. En svag grupp som redan är i underläge -- som betalar högre skatt än yrkesarbetande och har det ekonomiskt svårare än dessa. 
 
Att inte ha ryggrad nog att stå för detta är ynkligt. Att ljuga om något som så lätt kan kontrolleras är patetiskt. Och att tro att jag m.fl. tysta skulle svälja detta är rent naivt. 
 
 
Här följer skärmdumpar på ST:s rapportering (både e-tidningen och online-tidningen) om detta igår 30 september 2020:
 
 

RSS 2.0