Tydlig bild av okänt ursprung

Den här mycket träffande och talande bilden låg på bänken i vårt personalrum. Upphovsman har jag, tyvärr, ingen aning om. 
 
 
 Man kan lägga på ett flatskratt och tycka att bilden är rolig... men man kan också se allvaret och inse, att den verkligen sätter fingret på en del av upphovet till 2014:s valresultat. 
 
Jag har sagt det förr och jag säger det igen:
 
Om det bara ginge, så borde folk tvingas ta nån slags 'röst-körkort', innan man tilläts rösta i våra politiska val - så att man verkligen har lite kunskap, innan man är med och påverkar vårt lands framtid, menar jag.
 
Det skulle innebära stor skillnad, tror jag, om alla som önskar rösta på t.ex. SD, först tvingas uppleva (läs: genomlida) minst tre kommunfullmäktigesammanträden med SD:s talarstolsaktive representant.
 
Här lokalt har det i många år varit Johnny Skalin. Dennes 'deltaganden' och oförskämda utspel i fullmäktige, har sååå många gånger orsakat timslånga debatter kring ämnen, som egentligen inte varit några reella diskussionsämnen - det är hans verbala påhopp och oförmåga att hålla sig till ämnet, som satt igång det hela. 
 
Att lyssna till SD i en fullmäktigedebatt, har varit som att lyssna till en mycket omogen och opolerad tonåring, som affekterat diskuterar med en tålmodig vuxen, vars irritation och ilska hålls tillbaka av hänsyn och respekt för motpartens mentala underläge. 
 
Vissa av politikerna har menat, att man borde hålla sig för goda för att dras med i SD:s 'spel' och inte låta dem  uppta fullmäktiges sammanträdestid med dylikt - alltså, låta bli att bemöta deras mycket osnygga utspel och oförskämdheter, vilka helt tydligt bara varit till för att skapa publicitet och talarstolstid för SD. 
 
Andra har menat, att man inte kan låta deras påståenden och snedvridna 'sanningar' få stå oemotsagda - att man måste ta debatterna med dem, så att folk får höra bägge sidors åsikter och värderingar.
 
Det har genom åren såklart varit - och är säkert fortfarande - en bred mix av dessa bägge förhållningssätt. 
 
Summa sumarum - om en person fått sitt 'röst-körkort', d.v.s. har erfarit SD in action, och fortfarande känner förtroende för och har tilltro till SD och deras företrädare, så ska personen självklart få rösta som den vill. Då gör den ett medvetet och informerat val - inte så som så många i valet 2014, vilka gjort sina val baserade på missnöje och halvsann politisk propaganda. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0